Bont & Blauw
Podium Nienoord - Pagina 3
Inhoudsopgave
Podium Nienoord
Pagina 2
Pagina 3
Alle pagina's

 

 

Over het theater
Het openluchttheater is gebouwd in 1955. Het is in het begin van de jaren ’80 geheel gerenoveerd en in 2005 nogmaals.
Het theater bestaat uit een stenen gebouw waarvan het podium overdekt is. Onder het podium bevindt zich een aantal kleedkamers. Er is een apart toiletgebouwtje. Er zijn ruim 300 zitplaatsen op vaste houten banken; dit aantal kan worden uitgebreid met losse stoelen.
Licht en geluid zijn niet standaard aanwezig en moeten per voorstelling worden ingehuurd.


Routebeschrijving naar het theater

Podium Nienoord is gelegen op het landgoed Nienoord, aan de rand van het centrum van Leek. Leek ligt ongeveer 15 km ten zuidwesten van de stad Groningen, op de grens met Drenthe. Volg vanuit alle richtingen de verwijsborden naar het landgoed Nienoord. Het theater ligt links van de oude hoofdpoort. Parkeren kunt u op de parkeerplaats aan de Bosweg (aan de rand van het centrum; 100 m vanaf de ingang), of op de hoofdparkeerplaats van het landgoed Nienoord (volg de borden; 300 m vanaf de ingang, navigatie: Nienoord 20).


Beheer/gebruik

Podium Nienoord is eigendom van de gemeente Leek. De gemeente organiseert zelf geen voorstellingen. Het theater wordt verhuurd of in gebruik gegeven aan derden die er gebruik van willen maken. De gemeente kan bijdragen in de kosten van licht- en geluidsinstallaties; er is geen vaste apparatuur aanwezig.

Het technisch onderhoud is in handen van de afdeling Openbare Werken. Lichte onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden aan park, banken en gebouw worden uitgevoerd door medewerkers van Novatec.
Het theater heeft geen rechtspersoon (vereniging, stichting) en dus geen bestuur. Verantwoordelijkheden vallen onder de gemeente c.q. het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leek. Er is bij de laatste renovatie wederom voor gekozen geen bestuur samen te stellen. Een groep belangstellenden is wel geformeerd en als ‘Sector Podium Nienoord’ ondergebracht bij de Stichting Culturele Raad Leek. Dit heeft het voordeel dat er geen vereniging of stichting (met statuten, jaarlijkse verantwoording, bestuurswisselingen, extra kosten, etc.) opgericht hoefde te worden. De CRL kan waar nodig ingrijpen om nieuwe sectorleden aan te trekken, beleid bij te sturen etc.


Inlichtingen over gebruik/verhuur

Voor inlichtingen over gebruik en verhuur kan contact opgenomen worden met:
gemeente Leek, Postbus 100, 9350 AC  Leek, (Tolberterstraat 66),
telefoon (0594) 55 15 15, fax (0594) 517 512
of e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. l.
Contactpersoon is mevrouw W. Westra.


Programmering

Vaste gebruikers zijn ondermeer de Speelgroep Leek (jaarlijkse openluchtvoorstelling), een aantal scholen (slotavonden, musicals) en kerken (openluchtdiensten).
Op Tweede Pinksterdag (tijdens de jaarlijkse Pinkstermarkt en Pinksterkermis) wordt het ‘Flinke Pink-Pop Festival’ georganiseerd, met optredens van regionale popbands, vooraf gegaan door een Shantykorenfestival op vrijdag, Flinke Pink Dance op zaterdag, en bijvoorbeeld countrymuziek op zondag. De kosten worden opgebracht door de gemeente Leek (promotie Pinksterkermis etc.) en uit de horeca-opbrengst.
Overige activiteiten moeten zichzelf bedruipen, vragen subsidie aan bij gemeente of fondsen, of worden uit bestaande culturele budgetten (bijvoorbeeld Bont & Blauw) bekostigd.